RADUJTE SE Z MALIČKOSTÍ






RADUJTE SE Z MALIČKOSTÍ

Ano, čtete správně. Na 65% bych se sice zařadila do kategorie věčného pesimisty, ale mám své světlé chvilky. Občas si říkám, že přece nejde být stále negativní, musí být něco, pro co stojí za to se radovat.

Maličkosti. Někomu to může přijít jako hloupost, ale právě maličkosti jsou to, co by mělo člověku dělat radost. Když máte zrovna náladu na bodu mrazu nebo den blbec, maličkosti jsou tím nejlepším lékem. Vždyť i ten nejhorší den se uchýlí ke svému konci a přece nechcete jít do postele s hlavou plnou negativních myšlenek. Rozhodně se vám nebude dobře spát, natož pak druhý den vstávat.

Pro každého mají maličkosti v životě jiný význam. Někdo je přehlíží a někdo se z nich snaží vytěžit maximum. To maximum bychom měli těžit všichni, protože život by potom byl zatraceně smutný, ne? Chápu, že občas to prostě nejde a jediné řešení je zalézt do postele, ale v té posteli nemůžete zůstat věčně, tam život není. :)

Kupte si oblíbenou čokoládu, pusťte si oblíbenou písničku nebo si prostě udělejte radost něčím, co pro vás něco znamená. Pokud zrovna nejste typ na čokoládu nebo hudbu, radost se dá najít i jinde. Usměje se na Vás kolemjdoucí na chodníku? Ještě lepší je, když je ten kolemjdoucí sympatický chlap. To je rozhodně důvod k tomu, aby jste se nemračili. :) Potkat v dnešní době milého člověka je sice sakra velká vzácnost, ale občas se to stane. A právě toho bychom si měli vážit.

Upřímně řečeno si myslím, že máme na víc. Být pozitivní dá sice trochu práce, ale nic není zadarmo. Život je potřeba si zpříjemnit jak jen je to možné. Není přece nad to, když si můžete doma večer sednout a říct si, že ze sebe máte dobrý pocit.

Vždy buďte sami sebou!
With Love, K.






Komentáře

Oblíbené příspěvky